Web.Start 2008 – dojmovi i slideovi

Web.Start 2008 je završen. Bila su to dva dana s vrlo gustim rasporedom predavanja, prezentacija i rasprava o pokretanju poduzetničkih projekata na webu. Bez sumnje, takva konferencija nam je nedostajala, zato sve pohvale organizatorima iz Initiuma.

Prvi dan je donio niz tehničkih i how-to predavanja. Nakon intrigantnog keynotea Ivana Krstića (Bitfrost, OLPC, budućnost sigurnosti; ako ste propustili Ivana u Zagrebu, pogledajte ga na Google Tech Talks) do kraja dana čuli smo predavanja s obiljem konkretnih iskustava i praktičnih savjeta.

Susret geekova i investitora, najveći do sad u nas, dogodio se drugog dana konferencije. Meni se, ovako odoka, čini da se ta dva svijeta sad već razumiju puno bolje nego što je to izgledalo lani, na prvoj Web.Start konferenciji. Predstavili su se VC fondovi iz više zemalja i “poslovni anđeli” (angel investors) koji aktivno traže prilike za ulaganja. Nedavno objavljeno ulaganje fonda Poteza Ventures u tražilicu GoHome jako je odjeknulo. Sada sve više ljudi želi čuti savjete od onih koji imaju konkretna iskustva s VC fondovima. O svojim iskustvima su govorili Damir Sabol, Ivo Špigel, Dražen Drnas i drugi.

Predstavljanja startup projekata odvijala su se u vrijeme pauza između predavanja, kada je u dvorani ostajao samo manji broj slušatelja. Možda je rješenje za dogodine žrtvovati jedan ili dva termina za predavanja u korist prezentacija startupa.

Moje predavanje “Marketing i prodaja u SoftBiz-u” uvršteno je u prvi dan konferencije (da, bio je to Tech.Day, ali je po izboru tema postao više HowTo.Day, kako je primijetio Berislav). Hvala svima koji ste došli na predavanje i na svim komentarima u neformalnim razgovorima nakon predavanja. Slideove možete pregledati ovdje ili preuzeti cijelu prezentaciju (kao .ppt):

Update: Prezentacije ostalih predavača možete pregledati na www.slideshare.net/tag/webstart.

Napomena: SoftBiz možete pratititi putem RSS-a ili e-maila.

9 Responses to Web.Start 2008 – dojmovi i slideovi

 1. d1a says:

  Definitivno najkorisnije i najbolje predavanje na kojemu sam bio, jos da negdje “ispliva” kakav video… Uglavnom, svaka cast!

 2. mileusna says:

  Predavanje je bilo odlično, a SoftBiz blog je još bolji. :)

 3. Ilija Studen says:

  Drago mi je što smo se upoznali.

  Stvarno mi je žao što sam propustio predavanje :( Gledam slajdove i to je baš ono čime se ponajviše bavim u zadnje vreme. Imamo dobar proizvod koji se prodaje, sad samo treba raditi da to raste i da se bolje prodaje…

  Vidimo se i sledeće godine ako ne iskrsne nešto baš ozbiljno!

 4. @d1a, mileusna: Hvala. Nisam siguran za video, lani su objavljene samo prezentacije na ini.hr. Ako vas neka od tema posebno zanima, napišite. Bit će to dobrodošao prijedlog za nove postove.

  @Ilija: I meni je jako drago što smo se upoznali; kontakti su jedna od glavnih vrijednosti Web.Starta. Tvoja “been there, done that” prezentacija i priča o ActiveCollabu sigurno je bila poticajna za startupe. Nadam se da ćemo čuti nastavak dogodine.

 5. Jan Sifra says:

  David, I have seen your presentation at Webstart and I found it very useful for my daily work. So just the short note to thank you for posting it on Slideshare so I can get back to your presentation whenever I need.

 6. @Jan: Thank you for your kind words. I am glad you liked the presentation at Web.Start. Moreover, I’m happy to know that the language barrier between us is not so high, so you were able to understand Croatian.

 7. Pingback: Web.start 2008 - kratki osvrt | SEO & Internet Marketing Blog

 8. Ilija Studen says:

  Prekjuče sam napokon i pogledao prezentaciju (svaka hvala Web.Start organizatorima što su našli vremena da srede i okače snimke).

  Stvarno kvalitetna priča. Iskustvo čuda čini :) Vidimo se sledeće godine.

 9. Ilija, hvala. Svakako, vidimo se dogodine.

%d blogeri kao ovaj: